Sikkerhet og personvern

Retningslinjer for bruk av data og personvern

– GFH.no AS

  1. Generelt

Internettbutikken www.geosport.no er levert av selskapet GFH.no AS, Hamarvegen 288, 2406 Elverum. Organisasjonsnummer 911 856 808.

  1. Personopplysninger

2.1 Vi bruker personopplysninger kun for å kunne levere de avtalte tjenester. Vi vil under ingen omstendigheter gi tredjepart tilgang til din personlige informasjon til bruk i reklame eller for markedsføringsformål eller til andre formål som ikke er knyttet til vår tjeneste.

2.2 For å kunne levere og fakturere tjenestene kan vi benytte tilknyttede selskaper og i den forbindelse dele nødvendig informasjon for levering og fakturering.

  1. Informasjonskapsler (cookies)

3.1 Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin. Informasjonskapsler benyttes av flere internettsider.

3.2 Du kan hindre informasjonskapsler fra å bli lagret på din datamaskin ved å endre sikkerhetsinnstillingene i din nettleser. Dette kan imidlertid redusere funksjonaliteten til nettsidene.

3.3 Den typen informasjonskapsler som benyttes er hovedsakelig sesjonsbaserte informasjonskapsler som slettes etter hver sesjon/hvert besøk.

Google Analytics (et internettbasert analyseprogram) bruker også informasjonskapsler (jf. punkt 5 for detaljer).

  1. Logg

4.1 Data vil bli lagret i en logg som angir hver brukerbevegelse på våre websider samt alle filnedlastinger. Data lagres kun for interne systemrelaterte formål og for statistiske formål. For å avverge internettangrep mot våre systemer, og for feilsøking, må vi lagre din IP-adresse. Slike data vil bli slettet så raskt som mulig, og senest innen syv dager. Følgende data vil bli lagret ved hver filoverføring:

– din IP adresse (som identifiserer din datamaskin) i loggfilen på serveren,

– din eksterne vert (navn og IP-adresse til datamaskinen som ber om siden),

– tidspunkt, status, mengde overført data, og hvilken internettside du kom fra, samt produkt- og versjon informasjon om nettleseren som benyttes.

Denne statistiske rådataen vil bli slettet innen 60 dager.

4.2 Loggdata gir oss mulighet til eksempelvis å se hvilke dager og tidspunkt våre internettsider er spesielt populære, og hvor mye datatrafikk som genereres. Loggfilen gir oss også mulighet til å identifisere mulige feil, f.eks. defekte sidehenvisninger eller programmeringsfeil, og loggfilene vil således benyttes til å videreutvikle våre internettsider.  Vi lagrer ikke informasjon som kobler informasjonen i serverloggen til spesifikke brukere. En kobling mot spesifikk IP-adresse vil kun lagres i tilfeller hvor det foreligger mistanke om misbruk.

  1. Google Analytics

Vi bruker Google Analytics, en web-basert analysetjeneste fra Google Inc. Google Analytics bruker informasjonskapsler, som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, og muliggjør analyse av din bruk av internettsiden. Informasjonen om din bruk av nettsiden generert av informasjonskapslene (inkludert din IP-adresse) vil bli videresendt til en Google-server i USA og lagret der. Google bruker denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettsiden for å sammenstille aktivitetsrapporter til operatøren, og for å tilby andre tjenester i forbindelse med bruk av nettsiden og internett. Google vil også dele denne informasjonen med tredjeparter i den grad det er pålagt ved lov, eller der tredjeparter behandler informasjonen etter avtale med Google. Google vil under ingen omstendighet koble din IP-adresse med andre data. Du kan forhindre installering av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i din nettleser. Dette kan imidlertid redusere websidenes funksjonalitet. Ved å bruke denne nettsiden, aksepterer du at Google behandler informasjonen relatert til din bruk, i samsvar med den metode og det formål som beskrevet her.  Du kan deaktivere Google Analytics på adressen http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

  1. Google Adwords Conversion Tracking

Denne nettsiden benytter Google AdWords Conversion Tracking, et internett analyseverktøy fra Google Inc. («Google»). Google AdWords Conversion Tracking benytter også informasjonskapsler, som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, og muliggjør analyse av din bruk av internettsiden. Informasjonen om din bruk av nettsiden vil bli videresendt til en Google-server i USA og lagret der. Google bruker denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettsiden for å sammenstille aktivitetsrapporter til operatøren, og for å tilby andre tjenester i forbindelse med bruk av nettsiden og internett. Google vil også dele denne informasjonen med tredjeparter i den grad det er pålagt ved lov, eller der tredjeparter behandler informasjonen etter avtale med Google. Du kan blokkere bruk av informasjonskapsler ved å deaktivere lagring av informasjonskapsler (cookies) i din nettleser.

  1. Datasikkerhet

All persondata som vi behandler, lagres hos våre IT-driftsleverandører, og de er alltid lokalisert i land innenfor EU/EØS.

  1. Krav på informasjon

Vi gir deg midler til å sikre at de personlige opplysningene dine er riktige og oppdaterte. Hvis du registrerer deg på vår hjemmeside vil du ha full oversikt over personlige data og bestillinger til en hver tid. Du kan innhente denne informasjonen ved å logge deg inn på din side, eller kontakte: GFH.no AS, Hamarvegen 288, 2406 Elverum. E-post: butikk@geosport.no